top of page

Oogzorg

Goede oogzorg is ontzettend belangrijk en vooral als je contactlenzen draagt. Laat daarom regelmatig uw ogen controleren bij uw contactlensspecialist. Ga daarom één keer in het half jaar langs bij uw contactlensspecialist voor een contactlenscontrole.

Bij een contactlenscontrole word altijd gekeken naar de gezondheid van het voorste oogsegment om te kijken of er geen schade is ontstaan door het dragen van contactlenzen. Ook word er gekeken naar de kwaliteit naar uw traanfilm. Dan word er beoordeeld of uw ogen niet te droog zijn.

Verder word er gekeken of de lens goed zit op de ogen en de sterkte word gecheckt. Mocht het gebeuren dat u klachten krijgt met uw lenzen kunt u ook altijd terecht bij uw contactlensspecialist. 

Laat ook altijd uw contactlenzen aanmeten door een specialist en ga nooit zo maar contactlenzen dragen. Een contactlens heeft verschillende maten en de contactlens specialist heeft de apparatuur om de passende maat te vinden bij uw ogen.

Verder word ook bij het aanmeten de instructies gegeven hoe u om moet gaan met contactlenzen. Het is belangrijk dit protocol te volgen om geen oogontstekingen te krijgen.

 

Mocht u een vragen hebben kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Oogcontrole
bottom of page