top of page

Gebruik

Als u contactlenzen gaat dragen is het belangrijk te weten hoe u precies omgaat met lenzen. Daarom hebben wij voor u alles op een rijtje gezet hoe u uw lenzen in moet zetten en hoe u ze eventueel schoonmaakt. 

Inzetten

U begint met het open maken van de verpakking of het doosje. Zorg dus dat de lenzen klaar liggen om te kunnen pakken maar houd ze in de verpakking. Was dan goed de handen om u van alle bacteriën te ontdoen. 

Zodra u dit gedaan heeft legt u dan de contactlens op uw wijsvinger van een hand naar voorkeur. Klem vervolgens met de wijsvinger van uw andere hand goed het bovenste ooglid. Klem daarna met uw middelvinger van de zelfde hand als waar de lens op zit het onderste ooglid vast en houd goed vast bij de ooglid rand zodat u niet meer kunt knipperen.

Breng vervolgens de lens naar uw oog en blijf u zelf goed aankijken in de spiegel zodat u kunt sturen waar de lens heen gaat. Zodra de lens op het oog zit laat dan rustig het onderste ooglid los en daarna het bovenste ooglid. Knipper een paar keer en dan zit uw lens goed.

Schoonmaken

Als u daglenzen draagt hoeft u de lenzen niet schoon te maken aangezien u deze s'ochtends uit de verpakking haalt en s'avonds na het dragen weer weggooit. 

 

Met week of maandlenzen is dit anders. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze lenzen schoon te maken maar de meest gebruikte manier en tevens de makkelijkste is met de alles-in-één vloeistof. 

U haalt de lens uit het doosje en u wrijft rustig met duim en wijsvinger en een beetje alles-in-één vloeistof over de lens voor ongeveer 10 seconden. Daarna spoelt u de lens met de zelfde vloeistof af en dan is de lens klaar om gedragen te worden. 

Er zijn ook andere soorten vloeistoffen waarmee u de lenzen mee schoon kunt maken. Die reinigen grondiger in vergelijking met de alles-in-één vloeistof. Dit kost echter wel meer tijd. 

Het gebruik van deze vloeistof varieert per merk. Voor meer informatie over het gebruik hiervan kijkt u naar de bijschrijving van de verpakking.

Kind met contactlens
bottom of page