top of page

Advies & informatie

Bij Europe-lens adviseren wij altijd om naar een contactlensspecialist te gaan voordat u uw contactlenzen besteld. Zij adviseren op basis van uw wensen en ogen een passende lens zodat u van de beste kijkcomfort kan genieten. Bestel dus alleen contactlenzen als u deze ook aangemeten heeft gekregen.

kl-kontrolle[1].jpg

Beginnen met contactlenzen

Als u gaat beginnen met het dragen van contactlenzen gaat uw contactlensspecialist kijken of u geschikt bent om lenzen te dragen. Eerst word er een oogmeting gedaan om de sterkte te bepalen. Daarna wordt er gekeken naar de passing van het oog en of het oog geschikt is om contactlenzen te dragen. Vervolgens wordt er op basis van het onderzoek en uw wensen een setje contactlenzen besteld. Zodra deze binnen zijn word u geleerd de contactlenzen in en uit te doen en hoe er mee om te gaan. Tot slot gaat u de contactlenzen proberen en komt u op contactlenscontrole. Als alles dan bevalt en de contactlens goed zit bent u klaar met traject en kunt u online uw contactlenzen bestellen. 

Het dragen van de contactlens

Een contactlens kunt u in principe de hele dag door dragen. Maar toch is het verstandig om ze na 12 uur dragen uit te doen. Het oog heeft zuurstof nodig en dit krijgt hij het grootste gedeelte van buitenaf. Dit betekend dat als er een contactlens op uw oog zit dit er voor zorgt dat het oog minder zuurstof krijgt. Gelukkig zijn tegenwoordig de meeste contactlenzen erg zuurstofdoorlatend maar met een contactlens op het oog zal er altijd iets minder zuurstof op komen. Daarom adviseren wij om altijd een reservebril aan te schaffen zodat u deze kunt dragen als u geen contactlenzen in heeft.

Daglenzen

Een daglens gebruikt u maar één dag. Dit betekend dat u ze s'ochtends uit de verpakking haalt en s'avonds weer weg gooit. Daglenzen zijn meestal verpakt in 30packs ( voor een maand) of in 90packs ( voor 3 maanden).

Weeklenzen

Weeklenzen kunt u één week dragen en daarna dienen ze weggegooid te worden. Deze contactlenzen moeten ook verzorgt worden met vloeistof. Als u ze in het doosje legt moet er bewaar vloeistof in om de lens vochtig te houden en voor gebruik dienen de contactlenzen schoongemaakt te worden. Weeklenzen worden altijd verpakt in 6packs ( voor 1.5 maanden).

Maandlenzen

Maandlenzen kunt u één maand dragen en daarna dienen ze weggegooid te worden. Dit type contactlens gaat het langste mee als het gaat om zachte contactlenzen. Deze contactlenzen moeten alleen wel verzorgt worden met vloeistof. Als u ze in het doosje legt moet er bewaar vloeistof in om de lens vochtig te houden en voor gebruik dienen de contactlenzen schoongemaakt te worden. Maanlenzen worden altijd verpakt in 3packs ( voor 3 maanden) of in 6packs ( voor een half jaar).

Multifocale lenzen

Als we ouder worden hebben we allemaal een leesondersteuning nodig. Dit gebeurd tussen het 40e en het 50e levensjaar. Multifocale lenzen hebben een leesondersteuning wat er voor zorgt dat u weer elke afstand scherp kunt zien. Dit komt doordat dat er verschillende ringen in de lens zitten met verschillende sterktes. Dit lijkt misschien vervelend om door heen te kijken maar zodra de hersens hier aan gewend zijn heeft u het nauwelijks meer door. Multifocale lenzen zijn beschikbaar in zowel daglenzen als maandlenzen.

Vloeistoffen

Alles-in-één vloeistoffen: Deze vloeistoffen zijn bedoeld om uw contactlenzen in te bewaren en ze er mee schoon te maken. Dit doet u door een druppel vloeistof op uw lens te doen en er rustig met ( gewassen) handen over heen wrijft. Daarna spoelt u de lens weer af met de vloeistof en dan is uw contactlens weer schoon.

Alles-in-één vloeistoffen No rub: Ook deze vloeistoffen zijn multifunctioneel doordat u met deze vloeistoffen uw contactlenzen schoon kunt maken en ze er in kunt bewaren.

Alleen met deze vloeistof hoeft u niet met uw vinger over de lens te wrijven. Echter adviseren wij deze vloeistof niet omdat de alles-in-één vloeistof waar uw wel over moeten wrijven een hygiënischer effect geeft.

Peroxide: Met deze vloeistof reinigt u uw contactlens zo goed als mogelijk. De gebruiksvoorschriften variëren per product. Lees de bijsluiter altijd goed door want peroxide in het oog kan veel pijn veroorzaken. Daarom moet u altijd uw contactlens afspoelen met een neutralisatievloeistof. 

Saline: Saline is een vloeistof die zeer neutraal is. Hiermee kunt u uw contactlenzen mee afspoelen ter neutralisatie. Wij raden aan uw contactlens nooit onder kraanwater af te spoelen omdat hier nog eventuele bacteriën in kunnen zitten.

Oogdruppels: Een oogdruppel houd uw oog vochtig. Dit is prettig als u last heeft van droge ogen. Een goede oogdruppel heeft ook een vettig laagje wat er voor zorgt dat het waterlaagje niet verdampt. Wij adviseren altijd de oogdruppels van hylo-comod.

Deze oogdruppels lijken het meest op een natuurlijke traan.

  

contactlensdoosje.jpg
mf lenzen foto.png
traanfilm_inline.png
bottom of page